24/7 – 27/7 ÖLAND

Åk med oss några härliga dagar till Öland, solens och vindarnas ö.

24/7 Vårt första besöksmål blir i Floda, TCB House of music, nya Elvis museet där det bjuds på förmiddags-kaffe och visning. Vi får höra om Elvis, Johnny Cash m.fl., lyssna på musik och titta på utställningen med instrument och scenkläder mm. Vi åker vidare och stannar i Eksjö där vi äter lunch. På eftermiddagen besöker vi Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby med film, utställning och vi går en upplevelsepromenad genom trädgården med berättarpunkter om viktiga platser och människor i Astrid Lindgrens liv. Tidig kväll ankommer vi till Kalmar och checkar in på Scandic Kalmar Väst. Vi äter middag på hotellet.

25/7 Efter frukost börjar vi vår resdag med att åka över den 6 072 meter långa Ölandsbron och strax är vi på den fjorton mil långa och en och en halv mil breda Öland, Sveriges minsta landskap. Vår guide tar med oss till Södra Öland, vi får höra om sägner, historia och se fantastisk natur. Vi besöker fornbyn Eketorp med de historiska husen. Ölands södra udde, Cappellagården med hantverk som textiler, keramik, möbler och trädgård. Vi äter lunch under dagen och middag på hotellet.

26/7 Idag tar vår guide med oss norrut på Öland. Vi besöker Solliden Slott som är kungafamiljens sommarparadis. Vi får uppleva dess parker och punkande blommor, träd och buskar. Lunch äter vi i Kårehamn innan vi åker till en av öns verkliga pärlor. Himmelsberga-Ölands Museum, där vi får lära oss om Ölands Kulturlandskap. På väg mot hotellet kanske vi hinner besöka någon kunglig kyrka. Middag på kvällen.

27/7 Efter frukost checkar vi ut från hotellet. Förhoppningsvis kan vi göra ett besök vid något glasbruk innan vi kommer till Älmhult och IKEA Museum – en berättelse om IKEA, i dåtid – nutid och framtid. Från starten i Älmhult och sedan vidare ut i världen. Vi äter lunch i IKEA-restaurangen innan vi fortsätter vår hemresa.

Avresa:
07.00 Henån
07.30 Stenungsund
07.45 Jörlanda
08.00 Kungälv
08.00 Göteborg

Beräknad hemkomst:
ca. 19.30 Göteborg
20.00 Kungälv
20.15 Jörlanda
20.30 Stenungsund
21.00 Henån

Bussresa, del i dubbelrum, 3 frukost, 4 lunch, 3 middagar, inträden och lokalguide        5 545:-
Enkelrumstillägg:        1 650:-