DALARNA 23-26/7

Följ med till vackra Dalarna med fantastisk utsikt och vacker natur,
konst&hantverk, musik m.m.

23/7 –  Vi åker norr ut till Hamrane Bak&Kaffe stuga för kaffe med klengås. Sedan fortsätter vi mot Karlstad där vi besöker Lars Lerins museum med en visning. Där åker vi sedan vidare till Resturang Kök &Bar där vi äter lunch. Vi åker sedan till vårat Hotell ”First Hotell Tällberg” med middag på kvällen.

24/7 –  Efter frukost möter vi våran guide. Åker sedan till Hårkullor i Våmhus där vi ser hur man gör hår hantverk.  Vi äter sedan lunch på Udden där Kalle Moraeus spelade in sitt program. Efter lunch så åker vi till Orsa Gammelgård, Fryksås och ett besök på Zorngården i Mora.

25/7 –  Efter frukost möter vi upp vår guide igen. Vi åker till Jämtbogården i Bjursås. Konsthemmet från 1600-talet som ligger i idyllisk dalamiljö med hänförande utsikt. Vi blir guidade, ser film och lyssnar till musik. Lunch äter vi på Dösseberget i Bjursås. På eftermiddagen besöker vi Dalarnas museum i Falun med Selma Lagerlöfs arbetsrum. Vi åker sedan vidare till Carl Larsson gården i Sundborn där vi får se och höra om det världsberömda konstparet och deras bullriga liv. Vi avslutar med besök i Leksands kyrka. Middag på hotellet.

26/7 – Efter frukost börjar vår hemresa. Vi stannar till i Ludvika och besöker Dan Andersson muséet där vi får höra berättelser om skalden Vi fortsätter mot Hallsberg med stannar för lunch i Koppaberg. Vårt sista besöksmål är Bergööska Huset i Hallsberg där vi kan se Konstnären Karin Larssons hem.
Vi fortsätter vår resa till våra hemorter.

 

Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 4 luncher,
3 middagar, lokalguide, inträde                                                   5 420:-
Enkelrums tillägg                                   1200:-

Avresa:                                     Beräcknad hemkomst:
07.00 Göteborg                        ca.22.00
07.30 Kungälv                           ca.21.30
07.45 Jörlanda                          ca.21.15
08.00 Stenungsund                 ca.21.00
08.30 Henån                            ca.20.30

Bildresultat för hårkullor